Екология

„Зелена стая на открито „Еколандия“

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
С ГОЛЯМА РАДОСТ ВИ СЪОБЩАВАМЕ,

ЧЕ ПЕДАГОГИЧЕСКИЯТ ЕКИП НА ДГ №29 „ЗВЪНЧЕ“ ПРЕВЪРНА В РЕАЛНОСТ ЕДНА СВОЯ ГОЛЯМА МЕЧТА!

 Участвахме със свой проект по Националната кампания  „Чиста околна среда – 2021 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“ на Министерство на околната среда и водите и ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда),  спечелихме финансиране на стойност 4994.36 лв. и вече реализирахме напълно своята Зелена стая на открито „Еколандия“, която включваше закупуване и монтиране на:

  • 1 беседка за провеждане на педагогически ситуации  и допълнителни образователни форми
  • 3 пейки
  • 1 черна дъска за рисуване и презентации
  • 1 кошче за отпадъци
  • плочки пред съоръженията

С това постигнахме целите и задачите на проекта:

      Създаване на условия за обучение на децата на открито във функционална и развиваща се екологична среда, за повишаване на екологичната им култура, чрез усвояване на знания и умения за експериментиране, обследване, творчество, засаждане, грижа и опазване на растенията.

      С весел детски празник от песни, танци и различни художествени дейности, децата от всички групи изразиха радостта си от съприкосновението с прекрасната есен в уютната и естетична „Еколандия“.

      Да е честита на всички деца, персонал и родители, и да я  ползваме дълги години със здраве! 

Чудеса в Еколандия

Еколандия беше наша мечта и ето, че вече сбъдна се тя.

В беседката нова се смеем и пеем.

Рисуваме, учим, творим и живеем.

Ако не вярваш, ела погледни,как във очите ни радост искри.

Виж как листенцата в миг оживяват,

мечтите ни детски навред разпиляват.

Николинка Стоянова-старши учител

Фотоизложба „Детето и природата“

С изложба на тема „Детето и природата“ навлязохме в третия етап от проекта „Големият лов на растения“.
Участници в проекта са децата от III „а“ група „Сладуранчета“, III „б“ група „Слънчице“, IV „а“ група „Цветя“ и IV „б“ група „Веселите мечета“. За да видите следващите дейности по проекта заповядайте до нашето информационно дърво, където ще Ви очаква господин Бухал.#thegreatplanthunt#ToyotaEurope#EcoSchools#БългарскоДвижениеСинФлаг
Повече за проекта на сайта: http://blueflag.bg/TheGreatPlantHunt/index.html

IMG_1568IMG_1571IMG_1576IMG_1579IMG_1584

Проект „Големият лов на растения“

Благодарение на децата от IV „а“ гр. и IV „б“ гр. и техните учителки г-жа П.Драганова и г-жа Й.Александрова беше изработен макет на ДГ №29 „Звънче“. Това беше част от стъпките, които се изпълняват по проекта „Големият лов на растения“, в който нашата ДГ участва.#thegreatplanthunt, #ToyotaEurope, #EcoSchools, #БългарскоДвижениеСинФлаг
Thanks to the children of groups IV „a“, IV „b“ and there teachers P.Draganova and J.Aleksandrova was made a mock of the Kindergarten №29 „Zvanche“. This was a part of the steps which a made by the project „The Great Plant Hunt“ i which our Kindergarten is participates.
#thegreatplanthunt, #ToyotaEurope, #EcoSchools, #БългарскоДвижениеСинФлаг

P_20180104_165218 P_20180109_080330 P1020123 P1020120

ЕКОПОХОД ДО ПП „ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ“- 05.06.2017 г.

На 05.06.2017 г. децата от ДГ №29 „Звънче“ посетиха Природен парк „Златни пясъци“.

Проходихме маршрута „Песента на гората“ слушайки звуците от различни птици (авлига, червеношийка, кос, синигер, славей, гълъб, орел, бухал). Срещнахме се с говорещото дърво, поучихме и в „Горското училище“ и играхме играта „Кой ще скочи най-далече“.

P1010252 P1010272 P1010278 P1010265 P1010298

Защита на наградата ,,Зелен флаг“ на международната програма ,,Екоучилища“- 2016 г.

На 11.11.2016г. ДГ №29 ,,Звънче“ защити наградата ,,Зелен флаг“ на международната програма ,,Екоучилища“ с инициативите и мероприятията, които организирахме през последните 2 години.

ДГ работи по основните направления на програмата: Пестене на вода, пестене на електричество, биоразнообразие, намаляване на отпадъците, за чиста околна среда.

dsc042491